Et nytt liv i vente

Både foreldre og besteforeldre blir vanligvis henrykte når de får vite at et nytt liv er på vei, og da begynner de ofte å gå i gang med forberedelsene. Det er mye av det følelsesmessige som må ordnes med, for livet til foreldrene kommer til å bli helt annerledes fra denne dagen og så lenge de lever. En nyfødt krever som oftest den fulle og hele oppmerksomheten til moren, og hun må regne med mange netter uten ordentlig sammenhengende søvn.

Men det er også mye av det materielle som må ordnes, og her kommer noen tips om hva som kan skaffes. Vi har skrevet om før her.

Du bærer nå på det største livet kan gi deg, og det er klart du vil gi den det beste livet kan tilby  – Altformama.no

Ting og tang for de små

barnDen som er nyfødt bruker det meste av sin tid i liggende stilling, derfor er en barneseng helt essensielt. Det gjelder å ha en seng med høye kanter så den lille ikke kan falle ut, og sprinkelseng er en tidløs klassiker. Den trenger ikke en gang være ny, det er viktigere at madrassen er av høy kvalitet.

Når man er ute og går tur, trengs det naturligvis en vogn som den nyfødte skal ligge i, og en vogn med flere bruksområder kan ofte være en god investering. Barnesete i bilen er også en nødvendighet, og glem for all del ikke regelen om den farlige forovervendte stillingen i forsetet.

En bæresele gjør at babyen får mye kroppskontakt med mor eller far, og vil dermed virke beroligende på den lille. Samtidig frigjør bruk av bæresele hendene til den voksne, slik at det er enklere å foreta andre gjøremål, for eksempel en handletur.

Scroll to top