Sengeliggende?

Gravid kvinne med ryggsmerterDet er ikke alltid et svangerskap går knirkefritt. Det betyr gjerne at den vordende moren blir sengeliggende en god stund, så hva kan man finne på mens man ligger der uten å kunne bevege seg?

Slik underholdningstilbudet er bygget opp i dag trenger du ikke akkurat å kjede deg, selv om du er tvunget til å bli i senga eller sofakroken. Så hva kan du gjøre for ikke å gå i frø når senga og sofaen er eneste stedene du får beveget deg?

1. Sørg for å gjøre det koselig og komfortabelt! Masse fine puter, bord lett tilgjengelig og ikke minst fjernkontroller lett tilgjengelig. Stearinlys med gode dufter er også med å lage fin atmosfære.
2. Sjekk ut noen gode streamingtjenester. Du kan leie en film fra Film2home eller en av de andre tjenestene som tilbyr filmleie. Det er mange streamingtjenester som har hele sesonger med tv-serier så du kan bli ajour med dine favoritter, etter kanskje oppdage noen nye?
3. Ha Ipad eller tablet full av spill som du kan kose deg med, og ikke minst ha dem lett tilgjengelig. Det finnes jo alt fra ekstremt hjernedøde spill, til spill som stimulerer hjernen.
4. Hør på musikk! Visste du at barnet faktisk hører samme musikken som deg, og at det kan påvirke dem til å bli mer musikalske? Hør gjerne på klassisk musikk eller andre ting som roer deg ned så du slapper av, black metal er nok ikke å anbefale i denne settingen.
5. Handle babyting på nettet! Du kan finne mye av det du trenger til babyen billig på nettet. Ved å følge med på bruktmarkedet kan du også spare penger på babyting.
6. Strikk! Du kan strikke barneklær selv også, det trenger ikke alltid de helt store ferdighetene, men det kan være utrolig koselig både å sysselsette seg selv med, og se det på babyen når den endelig har kommet.

Men en ting du ikke bør gjøre er å søke frem fødselshistorier og informasjon om hva som kan gå galt med svangerskapet. Skaff den informasjonen fra legen og jordmoren din, ellers kan du gå en angstfylt tid i møte.

Scroll to top