Lydboktips til blivende mødre

Alle går gjennom graviditeten sin på forskjellige måter og med ulikt synspunkt. Det er mange som vil lære mest mulig mens de går gravide, mens andre tenker at de skal slappe av og ta det litt som det kommer. Det er uansett sunt å sette seg litt inn i hva som venter. I denne artikkelen skal vi anbefale deg noen lydbøker både for læring og for avslapning.

Kanskje du er litt nervøs for å føde? Det er helt naturlig! Det kan derfor lønne seg å høre boken Ina Mays guide til barnefødsel, som er skrevet av Ina May Gaskin. Denne kan du skaffe som ebok, lydbok eller vanlig bok, så du velger helt selv hva som passer dine behov.

Hvis det er første gang du skal føde kan det lønne seg å høre på lydbøker som lærer deg mer tekniske ting, som for eksempel «Hjelp, jeg skal føde» av Thorbjørn Brook Steen.

Fiksjon

Du kan også prøve deg på en rekke bøker som er fiksjon som handler om det å være mamma, eller det å skulle bli mamma. Du vil kunne finne en god lydbok som får deg til å leve deg helt bort, som for eksempel «Mamma – igjen» av Lucy Clare, som handler om ei dame som finner ut at hun er gravid i 7. måned når hun er 50. Kanskje boken «Gravidsjokk» av Belinda Olsson er noe for deg? Dette handler om ei kvinne på 28 år som mener at hun kanskje er for ung til å være gravid.

Dette er bare noen av bøkene du kan kose deg med som handler om det å bli mor. Det er ikke alltid like lett å vite hva slags underholdning som passer best for blivende mødre, men her noen av våre tips.

Det kan også være en god idé å stikke innom ditt lokale bibliotek å høre hva de har å anbefale. Hvis du har hatt venninner som har vært gravide og som er glad i å høre på lydbøker, spør dem om anbefalinger. Det å bruke tiden sin på lydbøker er noe du ikke vil angre på uansett!

Scroll to top