Forberedelser til familieforøkning

Venter man barn så er man som regel i lykkerus. Kanskje er det parets første barn, eller det kan være en etterlengtet attpåklatt. Du drømmer seg bort om den nye verdensborgeren, hvor mye fint dere skal ha det sammen også videre.

Men det er lett å glemme økonomi når man er så lykkelig. Det kan gjøre hverdagen ganske mye tyngre spesielt om man ikke har kontroll på inntekter og utgifter. Det er særs viktig i den tiden etter fødselen hvor man kan jobbe mindre og får flere utgifter.

Sparetips for låntakere

Det er faktisk ganske mye å spare på de lånene man allerede har. Det mest populære tilbudet er refinansiering boliglån, fordi det kan gi lavere månedsutgifter. Kanskje kan dere putte inn ett eller flere smålån i boliglånet, uten at utgiftene stiger nevneverdig.

Det andre som kan være smart å sjekke er forsikringer. Mange betaler for mye for forsikringene sine, og med enda en i familien er det lurt å gå over dem. Det er lov å prute på forsikringene da mange av dem er individuelt vurdert.

Sparetips for utstyr

Det kan være mye å spare på å kjøpe brukt. Men i denne artikkelen skal vi ikke ta for oss videresalg, men det å sjekke utvalget i god tid. Det er vanskelig å kjøpe en brukt barnestol, da man ikke kan være sikker på om den har vært utsatt for skader, men det kan godt hende at en demo-vare kan være nyttig. Dette er varer som har vært utstilt, og dermed har blitt pakket ut. Som regel er det ikke noe tegn på at disse varene har vært brukt, og prisen kan i mange tilfeller være halvert.

Det er viktig å lese seg opp på varene man skal kjøpe, enten det er barneklær eller utstyr som barnevogn. Kanskje har det funksjoner du ikke trenger eller mangler en funksjon du skulle hatt. Da er det bedre å lese gode omtaler som forklarer og er testet av folk i samme situasjon.

Det er ikke bare med tanke på at man skal spare penger på alt man bruker, men sparing hjelper dere til å få mer tid sammen med barnet. Har dere god råd, kan dere ta fri fra jobben en gang i blant eller ta de turene som skaper minner for livet sammen.

Scroll to top