Hvor mye koster det å ha barn

Det er ikke til å stikke under en stol at det koster å ha barn. Akkurat hvor mye det koster, kan være helt opp til hver enkel forelder. Det finnes noen grunnleggende ting man må ha i huset når et nytt familiemedlem blir født. Det finnes en rekke tips til deg som ønsker å spare penger, og det er mye å hente på å velge litt fornuftig når du skal handle til den nye babyen.

Barneseng og utstyrbaby

Alle trenger en seng å sove i. Ta en titt på kjøp- og salgsider, kanskje finner du en pent brukt seng som du kan kjøpe rimelig. Kjenner du noen du kan arve av? Ellers er det veldig smart å følge litt med på salg i ulike butikker, og kanskje kommer drømmesenga på tilbud? Man bør for øvrig alltid kjøpe en ny madrass til en ny baby. Se etter tilbud også der.

Tilbud er for øvrig et godt tips å tenke på når du skal kjøpe det aller meste. Både vogn, vippestol, bilsete og stellebord kommer på tilbud med jevne mellomrom.

Planlegg litt. Hva trenger babyen med en gang han eller hun er født, og hva kan vente litt? Du trenger ikke å kjøpe alt på en gang, det kan fort bli dyrt.

Andre ting du og babyen trenger er vaskekluter, gulpekluter, vognpose, dyne, teppe, bæresele og amme-BH.

Klær

Klær er ofte noe man kan arve eller kjøpe brukt. Babyer trenger ikke mer enn et par plagg å bytte på i hver størrelse. De vokser fort, og dresser til flere hundre kroner blir gjerne bare brukt et par ganger før de er for små.

Sparetips

Selg det du ikke trenger. Et smart sparetips er å selge det barnet har vokst fra. Både senger, vogner og leker er populære ting som folk gjerne kjøper brukt. Pengene setter du bort på en sparekonto til andre ting barnet trenger, når det blir større.

Mat og bleier er den posten man ikke kan spare så mye på, men det finnes også her rimelige løsninger man trygt kan velge.

Scroll to top