Tips til blivende mødre

Det å vente på det ufødte barnet er en langvarig prosess på nesten ni måneder. Det går fra euforisk glede til intens spenning, hvor både kropp og sinn får kjørt seg i den emosjonelle berg -og dal-banen.

Her er noen tips til hvordan man kan få tiden til å gå mens man venter på å bli mor.

Lytt til lydbøker

lydbokÅ lese bøker er noe alle kan dra nytte av, da man får nye innspill og lar hjernen jobbe med innholdet. For noen vil lytting til lydbøker gi kunnskap som gjør det lettere å komme seg gjennom en vanskelig periode, for eksempel når a man skal ut på eventyr. Det kan også være svært nyttig når man går gravid. Da får man nemlig tankene bort fra smerter og inn andre ting.

Strikke klær

Å holde på med håndarbeid er en beroligende og avslappende aktivitet. Du er nødt til å bryne de små grå med enkelt håndarbeid, samtidig som du kan lage klær til den nyankomne. Når man strikker frigjør man plass til positive tanker, og man blir glad av å lage egne klær, som den lille kan ha på seg når den kommer. Det fins mange som kombinerer denne formen for rekreasjon med å høre på lydbøker. Se en gjennomgang av Fabels lydbok-app for mange lydbøker om håndarbeid.

Bli med i barselgruppe

Når man blir gravid får man ofte tilbud om å bli med i en barselgruppe. Her får man gode råd og innspill til hvordan man skal takle ventetiden. Sammen med likesinnede kan man dele sine tanker og problemer og la tiden til barnet kommer bli overkommelig. Barselgrupper finnes i alle kommuner og steder rundt om i landet.

Være aktiv

Selv om graviditeten er en stor påkjenning, er det desto viktigere å være aktiv. En daglig gåtur med hunden (og magen) er garantert nyttig. Kroppen får revitalisert seg og hodet klarner. Dessuten vil man med gode rutiner alltid se at ting går enklere. Lykke til med graviditeten.

Scroll to top