Ting du bør kjøpe til fødselen

Gratulerer med det kommende barnet! Trenger du tips til essensielle innkjøp som bør gjøres før den lille kommer til verden, har du kommet til rett sted. Husk at det er vanlig å bli overøst med passende gaver rett før en slik stor begivenhet, så informer gjerne familie og venner om tips du har snappet opp her. Babyer er enkle vesener med enkle behov, og det de bryr seg aller mest om er å være tørr og mett. Likevel er listen lang over ting du kan kjøpe for å tilfredsstille behovene deres på best mulig måte.

Du bør av åpenbare grunner ha et bilsete/bilstol. Dette er noe du gjør lurt i å ha klart før fødselen, slik at du kan bruke den på vei hjem fra sykehuset. En stelleveske er noe du også med fordel kan gå til innkjøp av før barnet er kommet, også selvfølgelig noen barneklær. Når det gjelder klær er det greit å kjøpe flere enn én størrelse, for eksempel noe i størrelse 50 og noe i 56. Du vet jo aldri nøyaktig hvor stort barnet er når det entrer verden, og dessuten vokser de veldig fort, særlig den første tiden!

Tenk økonomisk

Babyklær kan med fordel være av naturmateriale, og bør alltid være nyvasket før bruk. Slik unngår du at barnet får kjemikalier fra stoffet på sin sarte babyhud. Klærne trenger likevel ikke være splitter nye, det går an å arve eller kjøpe dem brukt. Det er lurt å tenke økonomisk fra begynnelsen av, ettersom det å ha barn åpenbart koster mye penger i lengden.

Faktisk estimeres det at det å ha barn kan koste deg opp mot 1 000 000 kroner fra før det er født, og til det er 18 år gammelt. De største utgiftene er selvfølgelig mat og drikke, klær, barnehage og SFO, lek og hobbyer. For de fleste er dette overkommelig, men det er lov å tenke smart. Det kan være en idé å konsultere lånetjenester som https://www.financepal.no/ om nødvendig.

Når på året skal barnet fødes?

Dette har litt å si for hva som bør være på innkjøpslisten. Om våren og sommeren trenger ikke barnet tykke sokker, votter og lue som dekker ørene, men på høst og vinter bør dette være en prioritet. En vognpose og en myk overall bør også være på listen når det er kaldt. Om sommeren bør du ha klart klær i tynt stoff, som løstsittende bukser og tynne overaller. En tynn lue kommer også godt med.

Ellers finnes det flere viktige ting å kjøpe uansett årstid, foruten de vi allerede har nevnt. Barnevogn, stellebord, babybadekar, febertermometer, bæresele, pyjamaser, tepper du kan tulle inn babyen i, sprinkelseng, kluter og tisselaken, er alle nødvendigheter for et nyfødt barn. Ammende mødre bør også gå til innkjøp av amme-bh og ammeinnlegg for når brystene lekker. Det er ingen tvil om at listen er lang, og erfarne småbarnsforeldre ville kanskje tilføyet enda flere ting. Uansett er det å være best mulig forberedt verdt både tiden og pengene.

Scroll to top