Tips til deg som skal kjøpe ny bil før babyen kommer

Når du venter barn, dukker nye behov opp i flere områder av livet ditt. Det som funket bra før, som å bo i en liten leilighet i byen og kjøre en to-seter, innser du plutselig at ikke fungerer like godt lenger. Dersom du ser etter en ny, familievennlig bil, har vi noen tips til deg.

Ting du bør se etter i en ny bil

Som VG skriver i sin guide om familiebiler, finnes det ingen bil som passer absolutt alle familier. Her spiller mange faktorer inn, som familiens størrelse, hva slags smak du har, og hvordan du skal bruke bilen. Dette er noen av hovedpunktene du bør ha i bakhodet:

  • Praktisk: Størrelsen på bilen blir ekstra viktig når man får barn. Skal dere besøke familie langt unna eller på bilferie ønsker man gjerne ha med barnevognen og diverse annet utstyr, og det krever en viss størrelse på bagasjerommet. Gå derfor gjerne for en romslig bil med stort bagasjerom.
  • Pris: Det å ha barn blir en ekstra månedlig utgift, særlig de første årene, når barnet vokser raskt og for eksempel stadig trenger nye klær. Det kan være lurt å gå for en stødig bil dere vet dere kan ha i mange år, til en fornuftig pris.
  • Trygghet: Når man får barn settes alt i perspektiv, og man innser viktigheten av trygghet i hverdagen. Gjør derfor grundig research for å finne en ekstra trygg bil. Pass også alltid på å ha gode dekk, som oppfyller kriteriene til hver årstid. Kjøp dekk online fra dekk365.no og få handelen unnagjort i en fei! Husk at gummi er en ferskvare, som endrer karakteristikker ettersom årene går. Selv om dekkene ser fine ut, kan gummien likevel være hard på grunn av alder. Dette går ut over sikkerheten deres i trafikken. Er dekkene så mye som fem år gamle bør du bytte dem snarest.

Bruk tiden dere trenger

Å gjøre et såpass kostbart kjøp som en ny bil, bør man bruke tid på. Stress derfor ikke. Så lenge du har gode dekk på bilen og flere seter enn kun foran, vil bilen du allerede har gjøre nytten sin inntil videre.

Scroll to top