Pass på bilen ved familieforøkelse

Som nybakt forelder må du tenke på tusenvis av ting, og bilen bør stå relativt høyt på listen. Sikkerheten er viktig, og med flere familiemedlemmer trenger du kanskje å ta en ekstra sjekk slik at bilen er i orden.

For mange er bilen en viktig del av livet, som passes godt på med vask og service. I forbindelse med at familien vokser, er det dog sikkerheten som står i sentrum.
Sikring av barn i bil er ekstremt viktig.

Sikkerhet i fokus

gammal bilDet aller første som må være på plass i bilen, er godkjent og riktig barnesikring. Her er det viktig å undersøke kravene nøye, og velge et barnesete som passer til barnet og bilen:

Fremovervendt eller bakovervendt, har bilen isofix, eller må bilstolen festes med belter? – Aftenposten

Pass på at alle bilens vitale funksjoner er i orden. Spesielt de helt kritiske funksjonene som lys er viktig å sjekke jevnlig, leverandører som Ekstralyskongen kan også tilby gode løsninger slik at du har full kontroll over veien uansett tid på døgnet.

Praktiske løsninger i bilen

Når sikkerheten er på plass, finnes det mye som kan gjøres for å gjøre bilturen hyggeligere og enklere for både barn og foreldre. Det kan være bra med gode speilløsninger, slik at du som forelder kan ta en rask titt på barnet i baksetet uten å ta blikket vekk fra veien. Andre enkle ting å huske på, er å alltid ha med vann og vaskeservietter i bilen sammen med skift og kanskje noen pledd. Med flere i bilen, kan det dessuten være fornuftig å vurdere ulike løsninger for oppbevaring og system. Da blir det hyggeligere og mer oversiktlig i bilen.

Scroll to top