Gavetips til nybakt far

Det er ganske vanlig å gi gaver til nyfødte barn, og til mødrene deres. Men vi bør ikke glemme barnets far – han fortjener også en gave. Mange fedre forventer slett ingen gave, for de tenker at det tross alt er mor som har gjort jobben under selve svangerskapet og fødselen. Men det er fint å vise far at han også er viktig, og ønske ham lykke til i den nye rollen som pappa.

Praktiske gaver

Gaver til nybakte foreldre skal ikke være gaver til barnet, men til mor eller far. Praktiske gaver kan være fint å gi, for eksempel:

  • En bok om babytiden. Det finnes egne bøker for fedre, og bøker som passer for begge foreldrene. Noen bøker lærer også bort praktiske ting, for eksempel babymassasje.
  • Sin egen stelleveske til barnet.
  • Hudpleie, dersom han bruker det. Selvpleie blir ekstra viktig i småbarnstiden, når det kan bli lite søvn.

Graverte gaver

Black,And,White,Photo,Of,Male,Hands.,Handsome,Groom,DressedMange nybakte mødre får smykker, og noen ganger er disse gravert med barnas navn eller fødselsdato, slik at de blir minner for livet. Hvorfor ikke gjøre det samme til far? Hva med mansjettknapper fra getpersonal.no, som er gravert med barnets navn eller fødselsdato? Dette blir minner som far kan vise til barnet senere. Kanskje gaven til og med kan gå i arv til barnet når det blir eldre.

Noe han liker

Hvis far har en hobby eller en spesiell interesse, kan du kjøpe noe til fritidsaktiviteten hans, enten han liker sport, snekring eller mekking. Liker han å gå turer, kan du gi ham turklær, kanskje like klær til far og barn, dersom du finner det. Det kan jo bli mange trilleturer i allslags vær når babyen kommer. Uansett er det viktig å huske at far er en viktig person i barnets liv, og han fortjener absolutt anerkjennelse for jobben han gjør.

En annen fin gave til både nybakte mødre og fedre er alenetid. Gi dem et gavekort på barnepass, der du tar på deg å passe den lille, mens de gjør noe de liker, sammen eller hver for seg.

Scroll to top